pondělí 7. listopadu 2011

Twins of Evil aka Dcery zla aka The Gemini Twins aka The Virgin Vampires aka Twins Of Dracula (1971)

Tento film z produkce Hammer Films jsem si ke shlédnutí vybral kvůli názvu a byl jsem příjemně překvapen, čekal jsem něco lacinějšího.

Do městečka v podhradí hradu Karstein přijíždí do opatrovnictví Gustava Weila (Peter Cushing) jeho dvě neteře. Z Benátek si přivážejí poněkud volnější mravy na Anglii 16. - 17. století. Jejich strýc nelibě nese jejich chování a oblékání. Ale má jiné starosti - jako předseda bratrstva, které potírá ďáblovy pomocníky a pomocnice (čti čarodějnice) stojí před záhadou umírajících mladíků a mizících dívek. Má tip na jednu čarodějnici, ale její upálení musí po konfrontaci s jejím souložníkem (hrabě Karnstein) odložit, přinejmenším do rána, tehdy se skupinou jezdců nedá dívce šanci. Hrabě Karnstein je znuděný mladý hejsek a když se dozvídá, že Weil má u sebe doma
dvojčátka Marii a Friedu (rozkošná, bujná, neposedná, prostě děvka) v podání sester Collinsonových, dostane na ně zálusk.

Zastaví někdo zlovolnéo Karnsteina? Zastaví někdo fanatického Weila před upalováním všeho, co má sukni bez manžela v bratrstvu? Upálí nakonec i svoje dcery? A manželku? Stane se z něj bezbožník největší?

To se dozvíte, když se podíváte na tento 87 minut dlouhý britský hororový snímek Johna Hougha s úžasným soundtrackem z dílny Harryho Robinsona. Film je něco jako mix Popelky a Kladiva na čarodějnice, akorát v něm je méně erotických scén. Děj má spád, přestože je divákovi předkládáno zbytečně mnoho vysvětlujících odboček k nepodstatným detailům. Co atmosféře filmu škodí, je natáčení "nočních scén" prakticky za plného světla (něco jako Major Zeman - Sladké I). Jinak docela příjemná odpočinková záležitost. 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat