neděle 20. listopadu 2011

The Hound of Baskervilles aka Pes Baskervillský (1958)

Režie Terence Fischera, v hlavních rolích Peter Cushing (Sherlock Holmes) a Christopher Lee (Sir Henry Baskerville). Další hammerovská klasika.

Příběh znáte, předloha - román známého autora brakové literatury A.C Doylea - byla k mání ve všech dětských odděleních ve všech knihovnách, pokud jste teda nevlastnili jeden výtisk přímo doma.Uchrání Holmes s pomocí věrného Dr. Watsona Sira Henryho před rodinným prokletím? Za jakou cenu? Existuje prokletí vůbec nebo je to jen lákadlo pro turisty rozhodující se mezi skotskými vrchovinami a anglickými blaty? A co na to říkal ten kůň?

Stará dobrá Anglie. Filmu není moc co vytknout. Tohle je klasický Sherlock Holmes a ne ten s Robertem Downeyem Juniorem (2009 - Sherlock místo génia připomíná retardovaného akčního hrdinu, který se dostává do komických situací - stejně zprasená klasika jako Cesta kolem světa se Schwarzenegerem). Tentokrát interiéry (klasicky hammerovsky přeplácané) docela sedí. Kostýmy, hudba, dramatické a překvapivé momenty tvořené bez nějakých extraefektů. 86 minut prostého, lehce hororového krimipříběhu s prvky komedie. Inu 8/10, přece jen to mohlo být kratší.

Žádné komentáře:

Okomentovat