pátek 11. listopadu 2011

Saigo-no-bansan aka The Last Supper (2005)

Film podle románu Kei Ohishiho, japonský! Fix! Tohle jsem měl shlédnuté napsané dlouho, ale nechtělo se mi to přepsat definitivně.

Ocitáme se na natáčení televizního pořadu o slavném plastickém chirurgovi. Moderátorka si myslí, že ji doktor "BOŽÍ RUKA" tahá za nos, když označí servírované maso (řízek v trojobalu) za lidské maso. Strašná sranda. Divák už tuší, kde je pravda. Že by si bral práci domů?

Možná jsem zvrácený, ale po všech těch filmech a absolvovaných akcích (čundry, kapelní soustředění) mi nepřijde večeře ve společnosti hlavy krásné Japonky ani trochu pohoršující. Na druhou stranu vyrábět škvarky z lidského tuku je moc. Počítám, že by stejně smrděly rybinou páč se Japonci furt cpou rybama. Bez chleba!? Japonci jsou divný národ. Jen víc tsunami a větších.

Bohužel film přechází v půlce z kategorie "tak to opravdu je" do kategorie "nesmysl, tohle nemůže být". Snad ani v Japonsku. Škoda, že děj takhle sfantasmagořili. Třeba hlavní hrdina, kanibal, je tak nějak sympatický a vyloženě kladná postava. Fakt to tak mělo vyznít? Jinak film působí docela lacině (efekty) a nic moc brutálního na něm není. Řekněme, že těch 92 minut nebylo úplně ztracených, minámálně teď vím, že existují "kluby", do kterých není radno jít najezený. 5/10.

Žádné komentáře:

Okomentovat