neděle 27. listopadu 2011

Nuga geunyeowa jasseulkka? aka Sexy Teacher aka Who Slept with Her ? (2006)

To jsem si dal. Po sérii umělecky a intelektuálně hodnotných film (prakticky celý listopad) korejská teenagerovská masturbační romantická komedie z prostředí jejich ekvivalentu střední školy.

Do školy přichází na zástup nová učitelka francouzštiny a vypadá hodně dobře. Když si vezme na starost přípravu vystoupení na umělecké přehlídce a jako dobrovolníci jsou vybráni kurevník, mladý stařec s velkým pérem a srandista je vlastně vymalováno. Chtějí ji přirozeně všichni. I ředitel školy. A nakonec i vychovatel zvaný též Šikmoočko (fakt v Koreji?). Prudérní Šikmoočko je původcem spousty legrace - vypadá jako ultimátní mix Mao-Ce-Tunga a Kim Čong-ila. Pak se diví, že je ztvárněn jako umělecké grafitti.

Kdo sklátí učitelku? Koho sklátí učitelka? Fakt mají Korejci zákony, které umožňují fyzické, velice ponižující tresty? V tom případě nevím, na co měli Američani Gitmo, když stačilo poslat všechny lotrase zapletené v údajném terorismu do jakékoli korejské školy. Fakt jsou Korejci tak křesťanští? Opravdu asijští muži dneška nemají žádnou důstojnost (viz Cruel Restaurant), jak se nám snaží v mnoha filmech ukázat?

109 minut prvoplánové slonoprasečí přeplácanosti. Zhruba jako byste ještě přidali "humor" do všech těch Snowboarďáků, Rafťáků a Hráčů stolního tenisu a pak z toho sestříhali nejlepší momenty. Tolik třeskutého humoru je k nepřežití.

Pokud jsem do teď opovrhoval Japonskými filmaři, tak Korejci je zdárně dotahují. Člověk se zasměje, několikrát, ale na 109 minut to není. 3/10

Žádné komentáře:

Okomentovat