pondělí 14. listopadu 2011

Antropophagus aka The Grim Reaper aka The Savage Island aka Man Beast aka Antropofág (1980)

Hned na počátku říkám, že jsem měl moc velká očekávání. Někde se o četl o nechutnostech, které Joe D´Amato točí, a toto měla být jedna z největších. Možná tehdy, dnes rozhodně ne.

Poměrně tuctový příběh: partička turistů se shodou náhod zastaví na ostrově, kde stojí před záhadou, proč nikoho z obyvatel není vidět. Obyvatelé nejsou. Ani mrtvá těla. A loď uplavala ... i s těhotnou manželkou jednoho z nich., líbilo se mi, jak manžel bez váhání vyrazil na výlet s ostatními a nechal tam Maggie s vymknutým kotníkem dřepět v péči řeckého kapitána Z názvu je jasné, o co jde. Když mizí jeden za druhým, a Daniel mezitím balí Jolie, která je do toho pekla zatáhla, Carol (Zora Ulla Kesllerová - znáte z Fešáka Huberta) hysterčí a dělá hovadiny.

Přežije někdo? Kdo, co (George Eastman - hvězda spaghetti westernů) a proč na ostrově vraždí? Dozvíme se to? Kde jsou nechutnosti? Není to náhodou placená reklama na dovolenou v Řecku/koupi ostrova v Egejském moři?

Zbytečně dlouhé, efekty nic moc, zvukař by si měl lisknout za zvuk "německá turistka v nevkusných bikinách plavčí v moři" a osvětlovač za scény se svíčkou a lampou - na stěně jsou mimo stínů postav i jejich stíny! Ovšem Marcello Giombini se jako skladatel vyznamenal, Návštěvníky s hudbou Karla Svobody znáte. Tak vynásobte to stokrát a stále ještě není tak dramatická a zároveň akční jako v tomhle díle, přitom spád to má až posledních 15 minut. Ale nenechte se odradit, třeba pro někoho se to stane pokladem italské filmografie. 5/10

Žádné komentáře:

Okomentovat