pondělí 19. prosince 2011

Robogeisha (2009)

Hm, že prý akční sci-fi komedie. Spíš parodie na akci. A ukrutně nepovedená. Zase jsem se nechal zlákat názvem a obrázkem na plakátu. V každém případě se filmy Noboru Iguchiho dostávají automaticky na můj blacklist, druhou šanci nedostane.

Představte si, že jste na hlavu padlí ocelářští magnáti a chcete ovládnout Japonsko, minimálně. Začnete cvičit zabijácké gejše, které se snadno infiltrují k mocným a bohatým, kteří by vám stáli v cestě. Potud OK. Ale to je málo, pojďme do nich nacpat nějaké fajnové implantáty a udělat z nich napůl kyborgy. A to ještě tím nejtrapnějším způsobem. A ty nejlepší z nich ještě oceníme maskou která kombinuje Pinokiovu tvář s penisem místo nosu, Tengu se tomu říká.

Do takového sboru jsou naverbovány dvě sestry - Kikue a mladší Yoshie. Kikue je slavná a dělá Yoshie zlo v jednom kuse, ale ve sboru prohrává v iniciačním souboji a je ponížena maximálně - dělá práce služky. Přísahá Yoshie pomstu. Yoshie odhalí, že gejše nejsou cvičené na zabijáky pro nic za nic a když se dozví, oč otci a synu Kagenovovým jde, postaví se proti svým "stvořitelům". Ve chvíli, kdy jde o minuty, vytáhne šamisen a začne si brnkat. Naštěstí se vzpamatuje a promění se v robokentaura (tank+horní polovina gejše). Odvrátí Japonsko od katastrofy srovnatelné snad jen s vynalezením manga a anime?

Tohle by jako anime možná šlo, ale jako hraný film, je to bohapusté ponížení herců. A diváků. Na filmu není nic, co bych pochválil. Prsní imlantáty v podobě kulometu? Ok a kde je zásobník? Vrhání hvězdic ze zadku? Souboj na meče vysouvající se ze zedku? Ok, ale vzhledem k absenci čidel/očí vzadu na hlavě, blbost. Kyselina maskovaná jako mateřské mléko stříkající v mocných proudech z prsou? Ok, ale tam je přece už kulomet! Film je odfláklý i technicky. Kulky odrážející se od čehokoli (třeba i košile obětí) jiskří jak prskavky, ale zároveň po nich nevznikají stopy na
stěně. Ne, ne, ne. Ani scény se spoře oděnými, prý* krásnými, japonskými dívkami to nemohou zachránit od čestného titulu hovadina roku. Takhle si komedii nepředstavuju. 0/10

*ještě bych dodal, že gejše s tradičním účesu a s tradičním líčením jsou škaredé jak cesta do školy

Žádné komentáře:

Okomentovat