úterý 24. ledna 2012

Shivers (1975)

David Cronenberg, jeden z nejznámějších kanadských režisérů (znám pro skvosty typu Crash*, Videodrome, Scanners) a jeho první komerčně úspěšný kousek.

Špatný den, znáte to - bolí vás břuch, manželka otravuje s doktorem, do domu se stěhují noví sousedé a ke všemu najdete milenku docela bestiálně zavražděnou a když zvracíte z balkónu krev tak baby na ulici mají deštník! Normální špatný den.

Kdysi geniální lékař koketuje s myšlenkou na léčbu nemocí pomocí modifikovaných parazitů nasazených v těle. O tom, že je ve stádiu reálných experimentů na lidech nikdo neví. Dokud pokusný subjekt (studentka) není nalezena vědcovým kolegou v bytě luxusního činžáku Skyliner. V bytě se nalézá i sám vědec. Podle všeho se mu experiment vymkl z rukou. Paraziti druhu "hovnivý červ" se šíří rychle a jejich rozšiřování mezi obyvateli domu se zdá nezastavitelným. Podaří se lékařům zastavit červy, kteří způsobují ehm extrémní nadrženost napadeného zastavit?

Moc pěkný horor/sci-fi s jednoznačným poselstvím jednou řež a dvakrát měř. Krev, nějaké ty efekty, humor, náznak prasáren, přijatelná délka 87 minut a Barbara Steel (viz též Maska démona) v jedné z rolí. Jo. 8/10

* vřele doporučuji


Žádné komentáře:

Okomentovat