neděle 8. ledna 2012

Evado (2011)

Hm, studentský nízkorozpočtový film Daniela Pánka. Ty mám nejradši. Mají totiž nedlouhou stopáž, tento naopak celých 77 minut.

Hlavní hrdina Petr (sám Daniel Pánek) je namyšlený lempl, holka se s ním rozchází a vůbec se mu moc nedaří. Když planetu přepadnou mimozemšťané, místo aktivního odporu volí válení se v přepychovém sklepním krytu, kde vzpomíná, jaký byl jeho život předtím. Když mu dojdou nakládané okurky, papírové kapesníčky či zbabělost, rozhodne se, že teda nahoru půjde a bude něco dělat. Stylově se ohákne a jde.

Něco není v pořádku, potkává totiž dost agresivní zombie. Kde se vzaly? Existuje ještě odpor proti okupantům? A kde jsou vlastně emzáci?

Zajímavý námět, solidní zpracování, nad kterým zaplesají fans hraní si na vojáky, dobře vybrané lokace (vybydlené sídliště, ...). Režisér si nelámal hlavu nad tím, co při malém rozpočtu nejde a elegantně vybruslil z největšího problému - z masek emzáků. Škoda, že vše se točí jen kolem jedné postavy s rozporuplným charakterem - měl starost o holku, která ho odkopla, ale jinak byl v krytu sám? To neměl nikoho dalšího na celém širém světě? Jinak solidní post-apo film. 7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat