pondělí 27. června 2011

Galaxy of Terror aka Galaxie teroru (1981)

Tentokrát z mainstreamového sci-fi soudku, film B.D.Clarka natočený studiem MGM.

Film začíná dramaticky - vesmírný koráb Remus z planety Zergeus ztroskotá na planetě Morgantus. Mistr Zergea vysílá záchrannou misi, jejíž lodi velí nepěkná kapitánka přeživší masakr na planetě Hesperus, o které se tvrdí, že je šílená (bude střílet z "retrokanónu). Minimálně. Bude to pekelná jízda. Pátrání po ztroskotancích začíná. Nejvíce se vyznamená Kos - věčně je ze všeho v hajzlu a pokud nezvrací, nebrečí či neřve strachy tak umírá. Akce se nevyvíjí vůbec dobře... ani trochu.

Najdou někoho živého? Zbláznily se přístroje či jejich obsluha? Jsou na planetě sami. Přežijí oni sami? Rozdá si to kapitánka s mrtvým tělem Kose? Sbalí starý velitel výsadku Elvar bloncku s nepřísným drdolem? Umře při pokusu o to? Zmocní se šílenství všech? Bylo by divu, když dojde i na chapadélka? Je kuchař opravdu neschopný kuchař? Pozabíjí se zbytky týmu mezi sebou? Udělal by to Mirek Dušín? Takhle se musíte ptát.

Po nemastných neslaných prvních 20 minutách z celkových 78 se film stane koukatelným a nakonec i zajímavým. V napětí diváka kromě obecně tmavého prostředí planety, lodě, jeskyní udržuje i geniální soundtrack Barryho Schradera. Ten je asi ze všeho vůbec nejlepší. 7/10.

Citát: Bůh pošle maso, ďábel kuchaře.
P.S. Nepoužívat na adresu baby, která vám robí oběd, mohl by být poslední.

Žádné komentáře:

Okomentovat