pondělí 27. června 2011

Robinson und Seine Wilden Sklavinnen aka Robinson and His Wild Slave Girls aka L´isola dei Piaceri Proibiti (1972)

Překvapení! Další film z dílny Jesse Franca! Tentokrát ho točil v německo-francouzské-izraelské koprodukci pod jménem Frank Holman.

Film začíná zostra. Špatně placený lékárník Robinson Schmidt vysype obsluhované blondýnce s velkýma balónkama tablety do výstřihu a dostane liskanec za velice ochotnou pomoc. Nadrženec jeden, fuj! Doma ho čeká sekýrnická manželka a sekýrničtější tchýně. Není divu, že se oddává snění v duchu své oblíbené knhy (Robinson Crusoe), ale místo Pátka si představuje Středu a Sobotu se středníma balónkama a květy ve vlasech místo oblečení. Robinson je vůbec dobytek - myslí na ex s manželkou ikdyž je zpatlaná krémem na noc (chybí jen okurková kolečka). Perversník je poslán do laboratoře, aby si hrál a nezlobil. Snění pokračuje a víc a víc ovlivňuje jeho práci, až jednou přijdou dvě reklamace najednou: zrzka s knírem a stařík s balónkama, Robinson totiž zaměnil "breast and hair enhancement". Dostává padáka.
Podaří se Robinsonovi a jeho opičímu asistentu vynalézt něco užitečného? Zbohatne? Skončí jako bezdomovec? Koupí si ostrov a bude na něm chodit nahý a smrdět solí?

Řeklo by se tuctový film o frustrátovi, kterému se nedaří, ale má zaručený plán, jak z toho ven. Film kombinuje prvky romantické komedie, erotického filmu na nově a psycholodického dramatu a na pár minut i thrilleru. To jsem si teď vymyslel. Soundtrack v duchu latinských rytmů je přiměřený obrazu, kterým nás režisér krmí.

Zajímavost: Ve filmu se objeví Jess Franco v roli režiséra bude pořádat "porňopárty".

76 minut stopáže, krapet zavádějící název (spíše by se místy hodilo Divoké slečny a Robnson, sexuální otrok), hodně zvratů a komediálních situací, krásná příroda. Inu, solidních 5/10, poklad to není, ale proti Koljovi sem aspoň neusnul.

Žádné komentáře:

Okomentovat