pátek 3. září 2010

Sexual Historia del O

Sexual Historia del O aka The Sexual Story of O (1984)

Tentokrát se podíváme na jednu z nesčetných variací na téma /Story of O/ z dílny španělského veterána B-filmů Jesse Franco, autora minimálně 200 filmů.
Film začíná zostra. Hlavní hrdinka je do dvou minut postříkána ... kropícím zařízením v parčíku a hned v páté minutě dochází ke striptýzu. Je třeba říct, že částečnému. Kalhotky a ponožky si ponechává na sobě!? Tomu říká pohodlí? Chodit v ponožkách? Striptýz je sledován párem (on+ona) voyerů, kteří evidentně mají něco za lubem.
Jestliže dosud byl soundtrack směsí zcivilozavných španělských melodií a popu 70. let; a toto je doprovázeno adekvátními kamerovými prostřihy (květ růže, prsa, květ růže a včela, podpoaží, prsa, květ růže), tak v osmé minutě přichází kulturní šok - hlavní hrdinka se za broukání si haydnovy Ó jde vychcat. Fantazie. Samozřejmě o minutu později už skotačí na diskotrysko hit z rádia bez kalhotek a v ponožkách. Nakonec se vrací k četbě románu Normana Mailera. Pár voyerů se zatím snaží upoutat její pozornost a nakonec se daří, když On pohvizduje ódu na radost (pro zvrhlíky má tato skladba stejný význam jako Stardust pro špiony - je to poznávací znamení).
Po dlouhém očním kontaktu Maria (On z voyerů) se naopak O (americká turistka) vystavuje jejich zrakům (skoro nahá v posteli). Mario a Mara pak spolu obcují, zatímco O ve svém pokoji přes dvůr hotelu masturbuje (16. minuta). Výtečně. Háček se zasekl a Mara jde vyzvednout O v jejím pokoji. Mara má nekonvenční styl olékání: kozačky a zimní šál, a když je sakra zima, tak tanga navrch. Další průběh je očekávatelný, dochízí ke trojce a když je pak Mara ze trojky vyvržena Mariem zažívá slovy klasika "kurevskou nudu". A nýčko už nám do konce filmu schází necelá hodina. Bezva, jo.
Postupně se dozvídáme, že Mara a Mario prodávají mladé dívky párům zvrhlíků, kteří je zabíjí. Mario projevuje váhání, ale jeho poychybnosti přebíjí Mara slibem, že je to naposled, že už mají vyděláno, a navrch kuřbou. Je rozhodnotu. Mara navštěvuje O (nyní už víme, že se jmenuje Odile) a dává jí cosi jako poslední lesbení (cca 40. minuta). Před cestou na ostrov. Na ostrově se stanou hosty v sídle "Princess Bombaqi". Začíná smlouvání o ceně. Cena za "O" bude vyšší bude-li vědět, že zemře. Mara a Mario si obchod nechtějí komplikovat a nadále pokračují v jednání s P. Bombaqi ve španělštině, tak aby "O" nerozuměla ani slovo o tom, jak byla její předchůdkyně hloupá, když až do samého konce nepochopila, oč jde (a to to byla rodilá španělka, prosím).
Bombaqi a její manžel byli staromódní a nikdy neměli sex s černoškou. Že prý byl manžel rasista. Bombaqi se líbí Mauři, její partner Maury nenávidí. Máme tady výchovný okamžik. Podle všeho jsou největší záporáci filmu rasisté, a to je špatné, áno? Pak (53. minuta) přichází další vrcholný moment pro náročného diváka, kdy "O" během klábosení a vtipkování u večře odchází za účelem vyřígání se u palmy (po dvou skleničkách vína - červeného - beztak nějaké kyvé).
Pak dochází pravděpodobně ke klíčovým scénám filmu: Mario se odmítá podílet na zvrhlém počínání a jde si zakouřit na pláž; Mara načíná "O" okusováním prstů na noze; "O" je stále v bezvědomí, když přichází hvězdná chvíle současného bombaqina životního partnera - po chvíli sexu se rozpláče a přiznává, že nemůže a jde se vyplakat P. Bombaqi na rameno, eh prso. P. Bombaqina doteď vše sledovala s uspokojením a uspokojováním se. Mara tuší, že kšeft je v hajzlu. A to vše během 10 minut - film konečně dostává spád, byť velice malý.
Vše zachrání alespoň pro tuto chvíli Bombaqi, když odkládá špinavost na příští den a spolu s Marou opečovává svého partnera. Ten se tváří jako Al Bunda, když se zasní o striptýz baru, plné šrajtofli peněz a Peggy pod drnem.
A nadchází ráno, Mario se stále prochází po pláži, "O" se probouzí s kurevským bolehlavem a spoustou otázek: jak sem se dostal do postele, proč jsem poslintaná, kde jsem a kdo mě poslintá příště, proč cihla hozená do vody dělá kola stejně jako oblázek? Pak si to rozdá znovu s Mariem v trávě, kde je nachytá Mara a vleče "O" zpět do sídla, kde jí omámí injekcí neznámé drogy, "aby byla povolnější". Dobrá práce, Maro!
"O" se probouzí z omámení a nevěří svým rozmazaným zrakům: blíží se k ním Mara v plynové masce s řetězem a Bombaqi ve fetišistické kukle ala URNA s řemdihem +1. Řětězem je připoutána k posteli, vše sleduje Mario skrz okno z terasy. Zasáhne včas? Zasáhne vůbec. Těžko - je to přece Bombaqin partner. Následné mlácení je natočeno vyloženě art stylem, který nemá s realitou nic společného. Najednou má každá ze zvrhlých cour svůj řemdih+1 a vše je rozmazáno, ale i tak nemusí být divák expertem na násilí, aby seznal, že takový počet úderů kamkoliv není možné přežít při vědomí, je-li to možné vůbec.
Konečně se ztopoří i Bombaqin partner a P. Bombaqi si užívá. Mara opět masturbuje - překvapení. Když kde nic tu nic vidíme Mario kterak utíká po pláži s brokovnicí. Ano správně, odpraví trojicí darebníků a jako správný gentleman odnáší "O" v náručí do moře. Jestli si yslíte, že správně jsem měl napsat do člunu, tak ne, do moře je správně. Výborně. Jistě je to plavec extratřídy a uplave s "O" v bezvědomí ve vleku minimálně 10 km v plandavých hadrech na pevninu. Fandit mu nebudu.
Tak to byl cca 88 minut dlouhý film z dílny ležendárního Jesse Franca (scénář i režie). Inu délka do hodiny, omezení sexuálních scén na minimum, realističtější mučení a konverzace duchaplnější než: "nepiju alkohol." tohle je španělská pařba, všichni musí být opilí. "tak jo." by neškodila. Jinak pokud jste fandy hustohustého pubického ochlupení je to film pro vás. Jess Franco si vyhrál s detaily více než dobře a jediným zklamání pro vás mohou být vyholená podpaží (Jessi máš malé nevýznamné plus - vždyť se psal rok 84!). Verdikt zní: 5/10 (viděl sem větší blbosti).

Žádné komentáře:

Okomentovat