úterý 15. dubna 2014

Kárate a muerte en Torremolinos (2003)

První film mladého Pedra Tembouryho (tehdy mu bylo 22), nadějného španělského režiséra/herce, který našel zalíbení ve filmech Jesuse Franca se stal objektem mého zájmu naposled.

Dr. Malvedades se rozhodne ovládnout svět. Potřebuje k tomu vyvolat z hlubin příšeru, která se objevuje v dávných bájích z oblasti Torremolina (nějaká přímořské etovisko ve Španělsku). K tomu potřebuje provést magický rituál, který zahrnuje prolití krve 5 čerstvě/nedávno odpaněných dívek. Aby je získal vyvolá z hlubin několik zombie karatistů. Rozpoutané peklo v městečku se snaží zažehnat mladý katolický surfař Jess, toho času stále držící panictví, neschopný starosta a Dr. Orloff (sám režisér). Na pomoc přijde i duch mistra Mijagiho (Jess Franco).

Sežene Dr. Malvedado pět čerstvě osdpaněných dívek? Naučí se katoličtí surfaři karate od mistra Mijagiho? Sežene duch mistra Mijagiho dost hulení? Zahraje starosta na greenu birdie?

79 minut nenáročné legrace odkazující na slavná díla a tvůrce minulosti. Mimochodem Temboury stojí i za filmem "Ukradli péro Hitlerovi", takže podobný humor lze očekávat. Je to sice slabší, ale koukatelné. I díky hudbě z dílny místních punkových kapel. 6/10

Žádné komentáře:

Okomentovat