neděle 14. září 2014

Hana to Hebi a.k.a. Flower and Snake a.k.a. Květina a had (2004)

Náhodným brouzdáním po youtube jsem narazil na několik videí s názvem Flower and Snake někdy s podtitulkem Torture. Typické "must see". Zvlášť když se film od roku 1974, kdy byla natočena první verze podle románové předlohy, dočkal několika dalších zpracování, případně i volných pokračování.

Shizuko je profesionální tanečnice (čti: ne štětka u tyče nebo tak něco), která se vdala za ředitele firmy, který má u vroubek u jakuzy. Aby splatil dluh, prodá svou ženu na hraní panu Tashirovi uklidněn tím, že ve věku 95 let upoután na vozík tento nebude dělat velké nepřístojnoti. Omyl. Pan Tashiro provozuje zajímavý uzavřený klub, kde se odehrávají všelijaká artistická vystoupení. Shizuko ani její ochránkyni Kyoko se vývoj situace pranic nelíbí.

Dostane se Shizuko z nepříjemné situace? I s Kyoko? Co pan Tashiro, bude uspokojen výkony Shizuko? Jaký nejbizarnější kostým na sebe oblékne "Klauní muž" - moderátor dění v "cirkuse"? Nepropadne nakonec Shizuko netradičním sexuelním praktikám jako droze?

Vcelku slušně zpracovaný exploitaition kousek dle dobrých japonských tradic (asi jediné, na co jsou dobří). Bohužel delší než je nutno, 115 minut už je příliš - to ani přemíra nahoty nespraví. Nečekejte žádné opravdové humusárny, prostě nějaký ten rape, hodně hraní s provazy, nějaké to pomočování, chlápka v holčičím oblečení apod. 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat