pátek 22. února 2013

Kukuřičné děti a.k.a. Children of the Corn (1984)

Minulý týden jsem se zabýval filmem Děti kukuřice. Tentokrát pro změnu filmem Děti kukuřice. Tím původním. Tím, který natočil Fritz Kiersch.

Burt (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) projíždějí Nebraskou. Vicky je běloška a nedržkuje a je pořád nepřirozeně klidná (asi hlavní rozdíl proti černé Vicky). I když Burt přejede Josepha s podřezaným hrdlem. Ve vylidněném Gatlinu se poprvé střetávají s bandou zdivočelých dětí a s holčičkou, co přes přísný zákaz poslouchá hudbu a kreslí pastelkami. Vicky upadá do zajetí, Burt se nebojí nějakých usmrkanců a chystá se jim dát na zadek.

Porazí Burt Malakaie (ryšavý zlý mladík pro špinavou práci)? Udrží sympatický Izák svoje věrné v bezpečí před hříšnými vetřelci? Je "Ten, co chodí mezi řádky" opravdu nasrán chováním Izáka a Malakaie a dá to jejich následovníkům sežrat? Spokojí se s obětí? Jednou? Dvěma? 

Tahle originální verze je mnohem lepší než ta pozdější, ačkoli konec obou je obdobně idiotský (ale jinak). Hudba je propracovanější, scény autentičtější, dialogy méně debilní (v hororu musí být dialogy debilní, ale s mírou). Na takřka stejné ploše (88 minut) se toho odehraje v této verzi nepoměrně více a divák se o dozví o tom legračním kultu mnohem víc. 7/10




Žádné komentáře:

Okomentovat