pondělí 2. července 2012

Chained Heat II aka Peklo v řetězech (1993)

Na tento slavný erotický thriller jsem narazil náhodou a není mi jasné, jak to, že až nyní po letech sledování WIP (women in prison) filmů. Ne, že by šlo o nějaký majstrštyk, ale je nabitý hvězdami, odehrává se v Československu, je natočený v Československu a režisérem není nikdo jiný než věhlasný autor podřadných erotických filmů Lloyd A. Simandl (viz též Příběhy ze života Alžběty, kněžny Čachtické). Jeho invence byla až taková, že název naznačuje pokračování žánrové klasiky z 80. let (Chained Heat), kterou se Simandl inspiroval.

Mladá americká dívka Alex přijíždí do Prahy (vlak z Frankfurtu zastavoval v té době v Dejvicích, jo?) za svou sestrou Suzanne. Netuší, že ve vlaku ji byly do tašky nastrčeny drogy a na nádraží je zatčena. Je dosouzena na 10 let a poslána do věznice Razik (?!), kde velí Magda Kassorová v podání Brigitte Nielsen (viz Rudá Sonja, Rocky IV) s pomocí kápa Rosy Schmidtové (Jana Švandová). Předhánějí se, kdo udělá větší peklo v Raziku. Alex dostává hned po příchodu sodu od Karly (Markéta Hrubešová). Najde si ale kamarádku Tinu (Lucie Benešová - skoro bych ji nepoznal). Suzanne tlačí na amerického velvyslance Goffa, aby zasáhl. Na scéně se objeví Štefan (Marek Vašut), polucista, jehož míra tolerance ke zlokouskům justice byla právě naplněna.

Dostane se Alex spravedlnosti? Zastaví Suzanne a Štefan Kassorovou a Rózu? Jak velký rozsah má justiční spiknutí? Má Simandl diváky za pitomce? Opravdu lze Avií ujet dvěma žigulíkům?

Film se bohužel zmítá na pomezí "true pure" WIP a eroťáku na Nově. Čili nic pořádného neuvidíte. Ze všech základních atributů WIP (společné sprchování, mučení, sexploitation) uvidíte jen náznaky. Skoro bych řekl, že i v tom eroťáku je víc nahoty. Simandl se však striktně drží jiných dvou atributů - hloupý příběh a debilní dialogy. Přitom začal dobře, prvních 40 minut není vyloženě špatných, ale pak to jde se sledovatelností rychle z kopce (i z toho malého kopce). Atmosféra vězení se Simandlovi taky moc povedla - běžně jsou zdobena nápisy jako WHITE POWER, National Skins a snad i Orlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat