úterý 24. srpna 2010

"Wet & Rope" aka "Shudojo: nure nawa zange" aka "Wet Rope Confession"

Japonsko, 1979, cca 70 minut

Děj začíná svatbou zdravotní sestry a lékaře jedné nemocnice, kteří se vydávají na svatební cestu. Pravděpodobně v hotelovém apartmá jsou přepadeni dvěma ničemy - muže znehybní, ženu je zneuctěna ve vaně. A to je teprve 4. minuta! Samotné vyobrazení scény je tak měkké, že by bylo lze vysílat v TV i před 20. hodinou a v kině pro děti od 9 let. Žena klade odpor jen zpočátku a nakonec si to podle všeho užívá!?. Muž po skončení hanebností se chce opít a činí tak následujícím způsobem: pije lahváč ze sklenice! Inu jiný kraj, jiná zhovadilost (Japonsko) - civilizovaný člověk po traumatu by volil nějaký tvrdý alkohol. V artové verzi filmu prý hrdina usrkává víno a zakusuje sýr.
Muž přirozeně bere znásilnění manželky jako útok na svou vlastní čest a se slovy: "ztratila jsi nevinnost", ji vyhání z domu a zakazuje volat policii, protože by to na něj vrhalo špatné světlo. Jaká ostuda být manželem znásilněné! Žena se pokusí o sebevraždu skokem ze skály do moře, ale zastaví ji kněz č.1 a posílá ji do kláštera.
Tam se nestačí novicka divit: zatímco matka představená baští k večeři řízky s oblohou, tak řadové sestry mají k večeři něco mezi rožkem a vekou + nějaké krabicové víno (nepochybně). Veka (tvrdá) je zhusta užívána jako sexuální hračka (13. minuta). Klíčová scéna (2 jeptišky+rožek) se odehrává v kapli kláštera, čemuž přihlíží pravděpodobně kněz č.2, který zrovna pulíruje nádoby na svěcenou vodu (nebo možná pisoáry). Na scénu vstupuje s bičem a 2 darebné jeptišky se předhánějí v prosbách o přednostní a tvrdší zmrskání (18. minuta). Jeho
funkce (kněze) je novicce vysvětlena spolubydlící tak, že "dělá z nás lepší společnice /čti kurvy/." Následuje pověšení za ruce na hák a natažení do vzduchu. Novicka je zmatená a běží do jiné kaple prosit boha o radu. Tam ji najde zraněný chlápek a požádá o pomoc. Novicka mu poskytuje první pomoc (vytahuje kulku z ramene) a divákovi se dere na mysl otázka, jak se sakra dostal do ženského kláštera?
Raněný ji žádá o kontakt s jistou Yoko Kasama. Novicka (Miki) se po ní ptá a je hrubě odbyta. Zároveň (druhý den ráno) se u brány objeví policie a pátrá po raněném muži. Miki jej neprozradí. Pak je poslána matkou představenou s psaním do jiného kláštera a jako doprovod spolubydlící (Maria), která ji má hlídat, Cestou se staví na diskotéce?! Miki opět nechápe. Maria je očividně známá a oblíbená v klubu - frajeři ji vyzývají k tanci a kupují jí pivo. Když se frajeři pokuší sbalit Miki - utíká. A film rázem připomíná film jeptiška na útěku (brr). Zato
Maria se "nechá" chytit, když vběhne do bytu (2 frajerů z diskotéky) - ano správně, dochází k sexuálnímu uspokojování. Miki mezitím nakupuje zdravotnický materiál pro raněného muže, kterého ukrývá někde v klášteře.
Večer se obě vrací do kláštera, kde matka představená s knězem č.1 plánuje "pařbu Sv. Zvířete"?! Miki v se v noci vytrácí do kaple, aby ošetřila raněného. Netuší, že je sledována Marií, kterou muž odhalí, jak naslouchá za dveřmi, a pro jistotu zprzní, aby ho neprozradila!? Ukazuje se, že muž v klášteře hledá svou sestru rozhodnutý se vrátit s ní domů a Miki chce jít s ním. Maria je chycena sestrami a vyslýchána matkou představenou, stejně tak Miki - je přivázána na kříž a výslech pokračuje za asistence perversního kněze č. 2 a jeho biče (43.minuta) a taky zubů. Mučení zastavuje kněz č.1. Miki je jím vyreklamována a probouzí se v jeho pokoji. Tam ji za neustálého modlení za její hříchy osahává (minimálně).
Raněnému přinese chleba Maria a notně ho tím vyděsí. Mírným mučením bradavek od ní získá onformaci o své sestře - zemřela během trestu (od kněze č.2 asi). Tou dobou se Miki kaje před knězem č.1. Ten jí nabízí úlohu ovečky při "pařbě Sv. Zvířete". Pak odhání studenou vodou tělesná pokušení. Jeho snahu hatí matka představená. Takže zase sex (50. minuta), a to si kněz č. 1 ani nesundá plínku! Kněz č. 2 přihlíží a podle všeho jet bláznem. Během čumendy olizuje pisoáry (nebo snad nádoby na svěcenou vodu?).
Konečně začíná "pařba Sv. Zvířete". Místní honorace přichází do kláštera a za patřičný tučný obnos získá právo vstupu na rituál. Mezi muži se vybírají další peníze na "spásu zbloudilé ovce" - v zásadě jde o aukci. Zbloudilou ovci (Miki v plyšovém kostýmu ovečky) vydraží muž č. 11 a ihned se pokouší o její zprznění a po počátečním odporu se mu daří - aby ne, když mu knez č. 1 požehnal. To vše před publikem z řad honorace a řádových sester. Konečně víme, proč je řád nejlepší ve vybírání příspěvků na charitu. Ostatní sestry pak musí předvést chození po čtyřech se zvednutými sutanami a je s nimi obcováno také. Ne vždy na bázi dobrovolnosti (62. minuta). Miki poznává díky tetování v pořadatelích pařby jednoho z útočníků, který ji kdysi znásilnil a dochází jí, že vše byl předem připravený plán, jak získat nové maso do klášter/hampejzu. Když se ji pokusí znásilnit podruhé, je zachráněna raněným mužem. Když se snaží spolu utéci přichází opět policie (lékárnice práskla nákup Miki policii).
A to je konec pařby - honorace utíká, aby nebyla kompromitována a matka představená upadá do mdlob - takhle s knězem č. 1 opatství (funkci) nikdy nedobudou. A přichází happy-end, jak jinak než stylový, raněný muž obcuje s Miki na seně (70. minuta).
V necelých 70 minutách je minimálně 6 sexuálních scén, natočených ve stylu "A je to", psychologický vývoj postav veškerý žádný. Interiéry, atmosférický soundtrack a saténové noční košile jeptišek už dojem nezachrání. Inu žádný skvost jsem nečekal (film je japonského původu) a jako plus mu lze ještě přičíst poměrně krátkou stopáž. Ale viděl jsem i horší exploitation filmy - takže 4/10.

úterý 3. srpna 2010

Voditel dlya Very

Voditel dlya Very (2004)

země původu: Rusko/Ukrajina
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0416292/

Příběh se odehrává v roce 1962 v Ukrajinské SSR, přesněji někde na Krymu. Lidské drama se odehrává mezi nemnoha postavami filmu. Ústřední roli hraje jak sám název filmu napovídá řidič - seržant RA Viktor (Igor Petrenko), který je přidělen k službám ženerálovi Serovovi a čas od času jezdí i ves službách jeho rozmazlené dcery Very (Yelena Babenko).
Hned od začátku svého pobytu v sídle velitele vojenského okruhu je Viktor mlsně okukován a sváděn služkou pana domácího Lidou (Yekaterina Yudina) a to zprvu nepříliš úspěšně. Na pornofilm to zatím nevypadá. Viktor a ženerál Serov zjišťují zhruba současně, že Vera je těhotná a pokusila se zařídit si potrat v oblastní nemocnici, který ovšem lékaři odmítnou provést pro pokročilé stadium těhotenství (rozkladu). Vera si ovšem ví rady a pospíchá za nejlepší kamarádkou - rozmazlenou dcerou admirála (pravděpodobně velitele černomořské flotily) a ta jí dává správný kontakt. Otci úmyslně lže a za otce označuje nedávno zavražděného (KGB) otcova přítele z armády. Ženerál se dovídá, že po něm samém pase KGB a že má ve svém okolí práskače. Jde o starý případ, kdy ženerál zakázal hasičům a záchranářům zasáhnout na hořící lodi s desítkami lidí na palubě (kdo neuhořel, se utopil). KGB je přesvědčena, že ženerál má písemné rozkazy k tomuto činu a snaží se mu je uloupit, aby se nemohl hájit. To je úkolem kapitána Zmrda (Andrei Panin), který k fízlování naverbuje i Viktora.
Viktor, jehož přáním je dosáhnout důstojnického stavu se nechá vmanévrovat do pozice ctitele Very a všude ji stínuje. Tak zjišťuje při oslavě na lodi admirálovo dcery, že otcem je kubánský důstojník "Roche", toho času na výcviku diverzantů v SSSR. Ten na lodi klátí co chodí. Viktorovi se fízlování nelíbí a chce skončit, ale kapitán Zmrd je proti a naznačuje mu, že případná svatba s ženerálovou dcerou by znamenala konec kariéry v armádě, protože ženerál je odepsaný. Film obsahuje i prvky akčního filmu. Nejprve Viktor zachrání ženerálovi život, když jejich auto s poškozenými brzdami míří z útesu. Za to je Viktor odměněn pobytem ve vyšetřovací vazbě a výslechy KGB. Na přání Very je z vězení vysekán ženerálem. Dále můžeme shlédnout záchvěv neobyčejného hrdinství (blbosti), když se Viktor vrhá smrti vstříc v hořící garáži, aby zachránil před ohněm ... auto! Inu Osel. KGB je přesvědčena, že zachraňoval ženerálovy dokumenty o jeho nevině a z vězení jej musí osobně vyvést ženerál. Tou dobou už Lida (žárlí na Veru, chce Viktora) dosáhne svého a vztekne Viktora tak, že se neudrží a znásilní ji napůl na dobrovolné bázi obou. Lida ovšem dostává výpověď a vrací se snad do lágru a ze všeho viní Viktora.
Vere se konečně narodí dcera (asi) a když ji přivezou domů, kapitán Zmrd se svými pochopy z KGB rozjede pátrání po dokumentech pod záminkou odhmyzení baráku chemickými prostředky. Zároveň kapitán Zmrd zařídí Viktorovi odjezd na studia o měsíce dříve než bylo dohodnuto, aby se ho zbavil. Když odjíždí na letiště, Viktor v půli cesty otočí vůz a jedou zpátky, protože Vera si zapomněla cosi v pokoji. V domě je svědkem vraždy svého otce (původně kamuflované jako oběšené). Je zastřelena i s otcem a vše je naaranžováno jako její dílo (rozšířená sebevražda). Kapitán Zmrd zjišťuje, že přežilo dítě a že Viktor taky leccos viděl a nechá ho pronásledovat. Honička auty končí na pobřeží Černého moře a Viktor s dítětem se schovává ve skalních útesech, kde ho nakonec dostihne kapitán Zmrd. Nyní přichází překvapení (?!), nezastřelí je! Viktor dítě předává Lidě a odchází neznámo kam se slibem, že se vrátí.
Film je natočen v nádherné krajině kolem Sevastopolu, výprava odpovídá době a soundtrack taky. Rozhodně je to sledovatelný film. Minimalně 7/10.