pondělí 9. ledna 2012

À l'intérieur aka Inside aka Uvnitř (2007)

Další z francouzských krváků. Jo! Humusárna největší od samého začátku za kterým stojí pánové režiséři Alexandre Bustillo a Julien Maury. Ženy v pokročilém stadiu těhotenství. Fuj.

Fotografka pařížských novin Sarah přežije autonehodu, její manžel/partner nikoliv. Naštěstí se nestalo nic malému dacanovi v bříšku. V Paříži tou dobou zuří nepokoje a rebelie kvůli koincidenciální smrti dvou přičmoudlých imigrantů. Šéfredaktor, tlačí Sarah, aby se vrátila do práce co nejdřív. Ke všemu se blíží Vánoce. Sarah si užívá domácí pohodu, když se do domu začne dobývat nějaká narušitelka. Policejní hlídka ji odradí jen na chvíli.

Kdo je narušitelka v černém? Co chce po Sarah? Opravdu jen zavolat si? Nevíte jak provést improvizovaný císařský řez nůžkami snadno a rychle? Přežije robátko? A matka takto iniciovaný porod? Dorazí policie při druhém útoku včas a zasáhne adekvátně? Staneme se svědky policejní brutality a rasismu? Kdo všechno se připlete do obyčejného občansko-trestného řádění dámy v černém?

Více než 80 minut čisté hrůzy. Říznuté nadbytečnou brutalitou. Francouzi. První půlhodina je celkem o ničem, ale pak už se můžeme vyžívat v řemeslně slušně natočeném krvavém dramatu s nádechem revanše. Podařené, počítám, že mi z toho bylo víc zle než z Martyrs, ale škoda pomalého rozjezdu a vyloženého hlupáctví polucistů, takoví pitomci nejsou ani naši městští opičáci. 7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat